Case: Fotoregistrering af Den Gamle By

Blandt historiske bygninger

En tidsrejse

Dokumentation af bygningernes tilstand

For Rambøll fik jeg til opgave at fotografere udvalgte bygniger i Den Gamle By. 

Det er en særlig oplevelse at arbejde i Den Gamle By og mærke stemningen blandt de gamle huse, skæve mure, de besøgende og aktørerne, der lever i en anden tid.

Materialet bliver leveret med oversigtsbilleder og mapper for hvert hus, hvilket gør det let at finde den ønskede mur, vinduesramme eller sokkel.

Fotoregistrering eller fotodokumentation har til formål at dokumentere bygningers tilstand samt eksisterende skader.
Dette kan være et krav fra forsikringen for at imødekomme eventuelle tvister mellem husejer og bygherre.

Med fotografisk billedmateriale er det muligt at se, om skaden er opstået før eller efter, byggeriet er igangsat. Det særlige ved anlægsarbejde som gravearbejde, ramning af pæle eller spuns og grundvandssænkning er, at skader kan opstå.

Særligt gamle bygninger kan være bygget uden et fundament, hvilket gør dem særligt følsomme ved f.eks. grundvandssænkning.

Fotoregistrering af Den Gamle By og konsekvens af rystelser fra byggeri

Kundeudtalelse

“Vi stod nærmest med den store hammer hævet over jorden, da jeg ringede til Mikkel. Han skulle starte med meget kort varsel, og det gjorde han. Han gik systematisk til værks og gennemgik hver enkelt bygningsfacade én for én, og kort efter havde han billeder af hver kvadratcentimeter på alle nabobygninger. Vi har heldigvis ikke haft brug for registreringen, så billederne ligger bare i skuffen. Men det er en enorm sikkerhed for os at have. Den værdi, vi har fået for pengene, er meget stor, så jeg vil helt klart hyre Mikkel til lignende projekter i fremtiden.”

Rambøll

Kristian Tharben Hansen, projektleder